Toogle Menu

Miquel Barceló Artigues

Miquel Barceló Artigues

Miquel Barceló Artigues

Padrí de la fundació

Si la pintura és l’art de la llum, Miquel Barceló (Mallorca, 1957), inclòs a la corrent neo-expressionista, és la llum per la nostra FNTP. La seva obra és inclosa en les més prestigioses mostres internacionals, configurant-se com una de les majors revelacions de l’art espanyol dels anys vuitanta.

 

Entre els premis i les distincions del nostre padrí cal destacar:

El 1986 se li concedeix el Premi Nacional d’Arts Plàstiques i, el 1988, instal·la el seu taller a Mali, a la vegada que exposa la seva obra als museus i sales més rellevants del món. Entre elles, destaca la important retrospectiva que el 1996 li dedica el Centre Pompidou de París.

 

El 2003, ha rebut el Premi Príncep d’Astúries de les Arts, un dels premis més importants d’Espanya.

 

El 2004 va exposar al museu del Louvre les aquarel·les que va crear per il·lustrar la Divina Comèdia, convertint-se en el primer artista contemporani viu que exposa al museu. A Nova York ha exposat a la galeria de Leo Castelli.

 

El 2008, exposa 84 peces de la seva obra africana al Centre d’Art Contemporani de Màlaga, al mateix temps que decora la Cúpula de la sala XX del Palau de les Nacions Unides a Ginebra.

El 29 de novembre de 2012 és investit doctor honoris causa per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Aula

Aula

Master Class

Master class

L’artista Miquel Barceló, com a cloenda de tot un itinerari artístic que els alumnes han realitzat durant mesos amb el director artístic de la FNTP Josep Maria Alaminos, dur a terme una màster class que té tots els components de l’univers de Miquel Barceló: creativitat, performance, happening, espontaneïtat, sorpresa.

Fang, pintura, tècnica mixta, pintura en acció “streaming”, pintura màgica són els suports que els alumnes han experimentat amb l’artista internacional viu més cotitzat a nivell mundial.

 

Aules Miquel Barceló

L’artista Miquel Barceló inaugura a cada centre on treballa anualment amb la FNTP, una aula que porta el seu nom: “Aula Miquel Barceló”.

Aquesta aula serà la primera llavor per a què el centre dugui a terme activitats i projectes culturals relacionats amb les belles arts. Les aules són espais integradors de les arts, la cultura i la capacitat diferent.

Són cinc els centres adscrits al projecte, a dia d’avui, després de 5 anys de feina: Joan XXIII d’Inca, Gaspar Hauser de Palma, Es Grif de Sa Pobla, Prodis de Pollença i APROSCOM de Manacor. Tots ells amb “Aules Miquel Barceló”.

L’atenció duta a terme tan sols a cinc centres de Mallorca, fins aleshores inèdita a les Illes Balears, engloba un total de 140 alumnes que juntament amb equips directius, monitors, professors, famílies i voluntaris té un impacte de més de 875 persones a l’illa.

Projectes

Projectes

NTP V – APROSCOM – Manacor

Tallers de Creació Artística Exposició

NTP IV – PRODIS – Pollença

Tallers de creació artísticaExposicióMasterclass Barceló

NTP IV – Masterclass Joan XXIII – Apsuria

Masterclass Barceló

NTP III – Es Grif – Sa Pobla

Tallers de creació artísticaExposicióMasterclass Barceló

NTP II – Joan XXII – Inca i Gaspar Hauser – Palma

Tallers de creació artísticaExposicióMasterclass Barcelo

NTP I – Joan XXIII – Inca

Tallers de creació artísticaExposicióMasterclass Barceló